
דף הבית » מגזין » מאמרים בנושא עריכת דין » חקירות כלכליות והסכמי ממון – עו"ד צימברג
חקירות כלכליות והסכמי ממון עולם הנישואים או הסדר הזוגיות הוא עולם סבוך, כאשר בימים עברו היה ניתן לסמוך על מילתו של אדם טרם ההיכנסות לזוגיות ממוסדת. עם זאת, כיום ידוע שמעל ל-35% מהנישואים מסתיימים בגירושין וכן שאפילו מוסד ה"ידועים בציבור" מקנה זכויות לבני הזוג שבעת פרידה צריכים להתאזן כלכלית ביניהם. הכלי המשפטי השכיח ביותר, ולרוב […]
חקירות כלכליות והסכמי ממון
עולם הנישואים או הסדר הזוגיות הוא עולם סבוך, כאשר בימים עברו היה ניתן לסמוך על מילתו של אדם טרם ההיכנסות לזוגיות ממוסדת. עם זאת, כיום ידוע שמעל ל-35% מהנישואים מסתיימים בגירושין וכן שאפילו מוסד ה"ידועים בציבור" מקנה זכויות לבני הזוג שבעת פרידה צריכים להתאזן כלכלית ביניהם. הכלי המשפטי השכיח ביותר, ולרוב גם הצעד החכם ביותר, הוא הסדרה של הזכויות בהסכם ממון ועם זאת, יש להבין כי הסכם הממון בנוי על מילותיהם של בני הזוג בלבד. לכן, מאמר זה ידון בהסכמי ממון וכן היעזרות בחקירה כלכלית לשם הוודאות.
מהו הסכם ממון?
הסכם ממון הוא הסכם בין בני זוג אשר מסדיר את היחסים הכלכליים ביניהם, באופן שבני הזוג מסכימים ביניהם אם בתוך מוסד הזוגיות ואם לאחר הפרידה. הסכמי הממון לרוב מסדירים את העיסוק בשאלה כיצד יתחלק רכוש משותף של בני הזוג לאחר הגירושים, אם בהתאם לחוק ואם בהתאם להסכמות הצדדים ולא בהתאם לחוק. הסכם ממון בין בני זוג ידועים בציבור ייכנס לתוקף עם חתימתם, אך הסכמי ממון של בני זוג נשואים יצטרכו להיות מתוקפים על ידי נוטריון או רושם נישואים וכן בית משפט או בית דין דתי שיבדקו את ההסכמה החופשית של בני הזוג והבנתם את תוצאות הסכמי הממון.
למה לחתום על הסכם ממון?
אנשים רבים כיום מבינים את החשיבות של הסכמי הממון, כך שחתימה על הסכמי ממון תופסת תאוצה. עם זאת, יש מי שאינו מבין את החשיבות או שמטעמי "כבוד" או לחץ לא חותם על הסכם ממון. חשיבות הסכם הממון היא מהותית, שכן בני הזוג יודעים באיזו נקודת התחלה הם נמצאים אך לעולם לא את נקודת הסוף. בחיי בני זוג ישנם צמתים רבים אשר יכולים להוביל לפרידה, כאשר פעמים רבות תמריץ לפרידה הוא הפן הכלכלי. הסכם הממון פעמים רבות "מנטרל" את הלחץ הכלכלי בו שרויים הצדדים אשר הפן הכלכלי לעיתים מוסיף לחץ על חיי הזוגיות שלא לצורך.
יש אמונה לפיה הסכם ממון הוא "מבחן" ומי שמבקש מאחר לחתום על הסכם ממון הוא אדם שבוחן את האחר. אמירה זו היא חסרת משמעות, אף אדם לא נבחן על ידי הסכם ממון, שכן מדובר בכלי משפטי בעל נפקויות משמעותיות. יש לציין כי פעמים רבות בני זוג אשר לא חתמו על הסכם ממון טרם הנישואים מתחרטים על כך ולאחר מכן אפשרי אמנם לחתום על הסכם ממון, אך הדבר סבוך יותר בגלל שינוי המצב הזוגי ועירוב נכסים.
מה הקשר לחקירות כלכליות?
החתימה על הסכם ממון היא צעד משמעותי ובבני הזוג אמורים לומר את כל האמת באשר לנכסים שנצברו על ידיהם, או הפסדים קיימים. פנייה לחוקר פרטי על מנת לבצע חקירה כלכלית היא חשובה שכן בן הזוג יכול לוודא מהו היקף הנכסים או ההפסדים הקיים לאחר, האם מוסתרים ממנו נכסים או הפסדים ועוד. לעיתים אנשים חוששים שהיעזרות בחוקר כלכלי משמעה אי אמון בצד השני, אך אין הדבר נכון וחקירות כלכליות יכולות עם להניב תוצאות באשר לנכסים או הפסדים הקיימים לצד השני שלא בידיעתו – ולכן הצדדים יכולים לפנות או בנפרד או יחד לחוקר פרטי.
עורכת דין אורה צימברג, כותבת המאמר, היא בעלת ניסיון עשיר בטיפול בתיקים בתחום דיני המשפחה. אורה צימברג בעלת משרד פרטי העוסק במשפט האזרחי ובייחוד בתיקים בתחום דיני המשפחה, הוצאה לפועל ופשיטות רגל.
אורה צימברג, עו"ד
הנרייטה סולד 4, באר-שבע
טלפון: 08-6228218, פקס: 08-6228216
מייל: orazimberg.law@gmail.com
אתר: oraz-law.co.il
כתיבת תגובה