
הונאה מסוג זה מתבצעת כשהקורבן משלם כמקדמה סכום כסף לגורם כלשהו מתוך ציפייה לקבל משהו בעל ערך גדול יותר בתמורה. למשל: חוזה, השקעה, מוצר כלשהו, זכיה בלוטו או מתנה.
הונאות נוספות יכולות להיות כסף ש"נמצא" או כל מיני "הזדמנויות" אחרות. כאשר הקורבן מבצע את התשלום, הרמאי ממציא סדרה של עמלות נוספות עבור הקורבן או פשוט נעלם.
אחת מהונאות תשלום המקדמה יכולה להיות מציאת הסדר מימון ללקוחות אשר משלמים "תשלום קיים" מראש. הלקוחות מחויבים לחתום על מסמכים בהם הם מסכימים לשלם את התשלום כשהם הציגו את מקור המימון, קורה לעיתים שהקורבנות אינם זכאים למימון רק אחרי שהם כבר שילמו ל"מוצא" (המימון) בכפוף למה שכתוב בחוזה.
הונאה פוטנציאלית מתחילה ביצירת קשר של הפוגע עם הקורבן באמצעות הודעת אימייל הודעות אסמס או מדיה חברתית. פנייה באמצעות כתובת דוא"ל מזויפת או בחשבון מזויף של אחת הרשתות החברתיות והצעת הצעה שלכאורה קשה לסרב לה וכזו שתביא לתמורה גדולה עבור הקורבן. למשל: בשורת הנושא בדוא"ל עשויה להופיע כותרת כמו "משולחנו של עורך הדין" "יש לנו צורך בסיוע שלך", "אתה הזוכה המאושר"
אלמנט מרכזי בהונאת תשלום מקדמה הוא שעסקת ההונאה חייבת להיות בלתי ניתנת למעקב ובלתי הפיכה. אחרת הקורבן יוכל לאחזר בהצלחה את כספו ולהתריע בפני גורמים רשמיים כדי שמקרים כאלו לא יישנו.העברות בנקאיות דרך ווסטרן יוניון ו גרם של כסף הם אידיאליים למטרה זו כיוון שלא ניתן לבטלן או לבטל העברות בנקאיות בינלאומיות ובנוסף אין דרך לעקוב אחרי מי שקיבל את הכסף.
טיפים למניעת הונאת תשלום מקדמה:
אם מדובר במונחים מורכבים חובה לערב עו"ד מוסמך שיעבור על הפרטים.
לסיכומו של דבר, כל אלו ואחרים הם סימנים לכך שייתכן שמדובר בעוקץ, בהונאת תשלום מקדמה אשר סביר להניח שתוכלו להימנע מראש אם תהיו מספיק ערניים
כתיבת תגובה