
גניבה של עובד ממעסיק הפכה לתופעה נפוצה במחוזותינו. זו תופעה מתרחבת שלא תמיד ניתן לתפוס אותה בזמן ולעיתים כשמתגלה האמת זה עלול להיות מאוחר מדיי. מתברר שעובדים רבים נוטים לנפח שעות עבודה או להרבות בחיסורים, להשתמש ללא רשות בציוד, אלו דוגמאות בלבד למה שעלול להיחשב לעבירה פלילית. תופעה זו זוכה לענישה קשה בהרבה לעומת גניבה רגילה והחוק ומערכת המשפט מתייחסים אליה בחומרה יתרה.
כאמור, גניבות מבתי עסק נעשות בשיטות שונות, מדובר בגניבת מוצרים פיסית אבל לא רק. מתברר שפעמים רבות, עובדים גונבים כסף במעמד סגירת העסקה באמצעות פעולות קופה פשוטות וזמינות.
כל שימוש בציוד וחומר ששייכים למקום העבודה ללא קבלת רשות עלול להיחשב כגניבה, גם איחורים וחיסורים ללא הסבר מוצדק המובילים לפגיעה בהתנהלות התקינה של העסק.
מדובר ב'אובדן עסקי' אך זו אינה גזרה משמים, ניתן ואף רצוי לצמצם את המקרים הללו באמצעות מגוון פעולות ואף עזרה חיצונית.
אז מה הפתרונות?
עובדים איכותיים–לשם כך, מומלץ לקבל המלצות על כל מועמד ממעסיקיו הקודמים, לערוך בדיקה גרפולוגית ולברר את הסיבות לעזיבתו ממקומות עבודה קודמים.
מדיניות בלתי מתפשרת- ההנהלה צריכה להציג מדיניות קשיחה בנושא הגניבות. מומלץ להבהיר זאת מראש וליחצן את הנושא, מחקרים מראים שבחברות שנהגו כך היו פחות גניבות.
תכנית תגמול– מחזקת את נאמנות העובדים למקום העבודה.
פתרונות–חשוב להיעזר במומחים אשר יתאימו את הפתרון הטוב ביותר בהתאם לאופי הייחודי העסק.
גניבות מבתי עסק של כסף או רכוש
מובן מאליו שלעובד אסור לגנוב כסף או רכוש מהמעסיק. אם אכן התבצעה גניבה ממעסיק מדובר בעבירה חמורה וניתן להגיש בגינה תלונה למשטרה.
מהם 2 הדברים העיקריים שהמעסיק צריך לדעת?
כאשר מדובר בגניבה מבית העסק, כדאי להתחיל את הייעוץ בפנייה לחוקר פרטי ואף לעורך דין לענייני עבודה, כבר בשלב מוקדם כדי לפעול נכון.
כתיבת תגובה