
משרד חקירות פרטיות בישראל עוסק בתחומים רבים ומגוונים ונותן מענה לכל אזרח שרוצה לחשוף, לדעת ולתעד את האמת, כמה משרדי חקירות יש בארץ, איזה שירותים הם נותנים, מי יכול לקבל אישור לפתיחת משרד חקירות פרטיות ומה ההבדל בנין משרד לחקירות פרטיות לבית חקירות במשטרה? כיום קיימים בישראל כ500 משרדי חקירות רשומים כחוק, חלקם לא פעילים […]
משרד חקירות פרטיות בישראל עוסק בתחומים רבים ומגוונים
ונותן מענה לכל אזרח שרוצה לחשוף, לדעת ולתעד את האמת,
כמה משרדי חקירות יש בארץ, איזה שירותים הם נותנים, מי יכול לקבל אישור לפתיחת משרד חקירות פרטיות ומה ההבדל בנין משרד לחקירות פרטיות לבית חקירות במשטרה?
כיום קיימים בישראל כ500 משרדי חקירות רשומים כחוק, חלקם לא פעילים ואלו שכן נותנים שירותים לכלל האוכלוסייה כגון חברות ביטוח, בעלי עסקים, בעל ואישה, שותפים, קולגות ועוד רבים, למעשה כל אדם המעוניין לדעת דבר מה יצטרך לפנות לחוקר פרטי שיבצע עבודת חקירה כדין ולא יעבור על החוק.
החוק בישראל כיום קובע כי לא יוכל אדם לעסוק במקצוע חוקר פרטי אם אין לו את הרישיון המתאים לכך שזה אומר כל אדם שמבצע פעולת חקירה כל שהיא כלפי אדם אחר למעשה חשוף לתביעה ומסתכן בעבירה פלילית של חדירה לפרטיות בין היתר.
מי יכול לקבל אישור לפתוח למשרד חקירות?
תהליך הוצאת רישיון למשרד החקירות הוא תהליך ארוך מאוד ואורכו כ- שמונה שנים לפחות ,
תחילה יהיה על המתמודד יהיה לעבוד כמתאמן במשרד חקירות שיסכים לאמן אותו למשך שלוש שנים רצופות ומלאות כאשר העבודה היא 8 שעות ביום חמישה ימים בשבוע, לאחר מכן יהיה על המתמודד לעבור מבחן של משרד המשפטים, במידה ועבר בהצלחה המתמודד את שלוש השנים של ההתאמנות ולאחר מכן עבר את המבחן של משרד המשפטים, יקבל אותו מתמודד תעודת חוקר פרטי אך עדיין לא יוכל לפתוח משרד לחקירות פרטיות וכרגע יוכל לעבוד כחוקר פרטי מן המניין אך רק תחת משרדי חקירות מורשים.
אסור יהיה לחוקר הפרטי לצור קשר או לקחת עבודה ישירות מן הלקוחות עצמן אלא רק מן המשרד החקירות שבו הוא עובד ולאחר שקיבל מאותו משרד הנחיות מפורטות על התיק, בכל מצב, בעל משרד החקירות ייתן את הדין על תוצאות החקירה ולא החוקר שביצע את החקירה בפועל.
במידה ונצטרך להעיד בתיק בבית המשפט , רק אז החוקר שביצע את החקירה יעיד בעצמו בשליחות משרד החקירות.
בסיום חמש שנים נוספות יוכל החוקר הפרטי להגיש בקשה לפתיחת משרד לחקירות פרטיות ולהציג בפני הוועדה המלצות משלושה משרדים שלהם נתן שירות במשך תקופתו כחוקר פרטי ולהוכיח שהיה פעיל בתקופה הזו ולא חיכה שיסתיימו החמש שנות עבודה כחוקר פרטי,
הוועדה תתכנס ותדון בבקשתו של החוקר הפרטי ולרוב תאשר אותו ותנפיק לו רישיון למשרד חקירות כך שבלי המתנה או יותר מידי סיבוכים, יעברו שמונה שנים מרגע ההחלטה לעסוק בחקירות ועד לקבלת התעודה המיוחלת של משרד חקירות.
ההבדל בין משרד חקירות פרטיות לבין מחלקת החקירות של המשטרה
עבודת החוקר המשטרתי לעיתים יותר קלה מהסיבה שהחוקר המשטרתי חשוף למאגרי מידע ובפניות לבתי משפט יוכל לקבל איכונים של ניידים בביצוע עבירות פליליות חמורות, החוקר הפרטי יצטרך לעבוד קשה מאוד על אותן החקירות בדיוק, ככל שמשרד החקירות יהיה ותיק יותר, כך הידע והניסיון שלו בשטח יתנו פירותיו והתוצאות יושגו.
היתרונות של משרד לחקירות פרטיות הן שברגע שיש תקציב בלתי מוגבל מצד הלקוח, יהיה אפשר לתת ללקוח כמעט כל מידע שירצה לקבל ובלבד שהדרכים שבהם המידע ייאסף הן דרכים חוקיות.
לסיכום
משרד חקירות פרטיות הוא חלק בלתי נפרד מחיינו כיום, בעלי המשרדים הם רובם ככולם אנשים ותיקים ומנוסים ששמעו את רוב המקרים הקיימים, יש הבדל בין משרד לחקירות פרטיות לבית חקירות משטרתיות והוא לרוב התקציב המושקע, כך שאם ללקוח אין בעיה להשקיע כלכלית לרוב וכמעט תמיד, ישיג משרד חקירות תוצאות טובות ומהירות הרבה יותר ממשרד חקירות משטרתי.
מ.ח.א משרד חקריות אזרחיות
052-282-1517
כתיבת תגובה