
מרבית הזוגות מגיעים לקשר הנישואין כשהם מתכוונים להישאר יחד, להוליד ילדים יחד, להזדקן יחד. אבל, היות והחיים הם לא בדיוק אגדת ילדים ("והם חיו באושר ועושר, עד עצם היום הזה..."), אחת מהמהמורות הגדולות ביותר שבה נתקלים בני זוג הנשואים מספר שנים, היא הבגידה. למרות שלבגידה בבן או בבת הזוג עשויים להיות לא מעט גורמים, אולם, אף אחד מהם ("מוצדק" ככל שיהיה בעיני הבוגד/ת) אינו מצדיק את הכאב שנגרם לצד הנבגד. אגב, פרט מפתיע קטן - עד לא מזמן, הסטיגמה הרווחת הייתה כי אחוז הגברים הבוגדים בבנות זוגן באוכלוסייה גבוה יותר מאחוז הנשים הבוגדות בבני זוגם, אולם, עם השנים, פער זה הלך והצטמצם. אם כן, מה הם סימנים לבגידות? מה עשוי לתת לכם קצת מידע מקדים על המשבר שעלול להתרגש על המשפחה והזוגיות שלכם?
סימנים לבגידות
ראשית, ראוי לציין כי על אף שישנם סימנים לבגידות, רצוי שלא למהר ולהאשים את בן / בת הזוג בבגידה באימפולסיביות, אלא להירגע, לנשום לתפוס ריחוק נפשי ולהמשיך לצפות במתרחש, כאילו המדובר בסרט בטלוויזיה ולא בחייכם. הסיבה לכך היא פשוטה מאד – אנשים הנתונים בסערת רגשות עלולים לעשות מעשים פזיזים, שבסופו של דבר לא רק עלולים לחזור אליהם כבומרנג, אלא אף לחשוף בפני הצד השני את כוונותיהם ואת קלפי המיקוח שלהם, הרבה לפני התזמון הנכון והמתאים לעשות זאת.
אבל, הקדמנו מעט את המאוחר, בואו נברר איזה סימנים לבגידות קיימים:
הסימן הראשון והבולט ביותר לבגידה הוא שינויים קיצוניים בהתנהגות:
בני זוג, באופן טבעי, מכירים היטב האחד את השנייה ויודעים לחוש ולזהות כל שינוי בהתנהגות, ויהיה זה השינוי הקטן ביותר. במקרי בגידה בפועל (ולפעמים – אפילו במצבים בהם הבגידה עדיין א התרחשה בפועל, אלא רק בדרך להתרחש) התנהגותו של הצד הבוגד עשויה להשתנות באופן חריג, עד, אפילו, במקרים מסוימים, לתחושה של הצד הנבגד – "לאן נעלם האדם שאהבתי? זה אינו האדם שהכרתי". במקרים כאלו, יש לוודא, קודם כל, כי מאחורי השינויים הקיצוניים אין סיבות ממשיות אחרות המסוגלות להסביר אותם (לדוגמה, בעיות חמורות בעבודה, בעיית בריאות שבן / בת הזוג אינו מודע לה ומטרידה את האדם וכן הלאה).
במקרה של בגידה קיים הסבר פסיכולוגי לתופעת השינוי הקיצוני בהתנהגות. אדם שבוגד, יתמודד, לעיתים, עם תחושות של אשמה, בושה, חוסר נוחות ואף ייסורי מצפון. על מנת להתמודד בקלות רבה יותר עם התחושות הללו, מופעל אצל האדם הבוגד מנגנון פסיכולוגי שקרוי "השלכה", בו האדם מייחס את חסרונותיו, רגשותיו ותחושותיו השליליים לאדם אחר. במקרי בגידה, מנגנון ההשלכה עלול להתגלות בצורת כעסו של הצד הבוגד המופנה אל הצד הנבגד באמצעות האשמות חסרות שחר בבגידה וכד'.
הסימן השני לבגידה – קרירות רגשית ופיזית:
מאפיין נוסף, אף הוא בולט בקרב בוגדים, עשוי להתבטא בריחוק ובקרירות, הן בפן הרגשי והן בפן הפיזי. מעבר למנגנון ההשלכה, שאותו הזכרנו קודם, ריחוק וקרירות מצידו של הצד הבוגד עשויים לנבוע מהסיבה הפשוטה, שאמנם, הוא נמצא בגופו במחיצת בן / בת הזוג, אולם מחשבותיו ורגשותיו נתונים במקום (ולמקום) אחר. ולכן, הוא מרוחק ומנותק, הן פיזית והן מנטאלית.
הסימן שלישי לבגידה – ריבוי בשימוש בשקרים קטנים ("שקרים לבנים"):
מרבית הבגידות (המתמשכות, בעיקר) מתוכננות, ולכן, הצד הבוגד משקיע מאמצים לתכנן את מעשיו באופן שיסתירו את עניין הבגידה (למשל, לסדר לעצמו אליבי לזמן הבגידה). משכך, הצד הנבגד ימצא את עצמו מתקשה למצוא הוכחות משמעותיות לבגידה. אולם, חשוב לזכור, כי סביב לכל שקר משמעותי ישנם לא מעט שקרים קטנים יותר, שבעת בגידה הולכים ומתרבים בהדרגה.
פניה לאיש מקצוע (חוקר פרטי ו / או עורך דין המתמחה בגירושין) יכולה לסייע לכם בתכנון צעדיכם העתידיים בדרך יעילה הרבה יותר מאשר עימות רווי אמוציות המתחולל ברגע הגילוי מה שעשוי להיראות בעיניכם בתור "סימנים לבגידות".
כתיבת תגובה